Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Vad och vem får du ta med?

Bagage

Bagage är tillåtet i alla våra fordon om du själv kan bära ombord det. Bagaget får inte vara för stort eller utrymmeskrävande, eller kunna skada medresenärer eller inredning. Du har själv ansvar för det du tar med dig ombord på resan. Östgötatrafiken tar inget ansvar för om något blir stulet, skadat, skadar någon annan, skadar annat bagage eller skadar fordonet. 

Djur

Djur ska vara kopplade eller sitta i väska eller bur. De får inte sitta på eget säte. Visa respekt för allergiker genom att resa i fordonets bakre del, och på tågen på särskilt markerade platser. Djur som bärs i bur eller väska åker kostnadsfritt, annars gäller enkelbiljett ungdom. Ledarhundar eller andra servicehundar är tillåtna på alla platser, och åker alltid kostnadsfritt.

Cykel

får tas med utan kostnad på våra landsbygdsbussar i mån av utrymme, men tänk på att den inte får transporteras inne i bussen. Du tar själv med spännband och remmar för att kunna fästa cykeln bak på bussen. Alla bussar har dock inte cykelkrokar så vi kan inte garantera att det är möjligt. Ring gärna kundservice på telefon 0771-21 10 10 och kolla hur det ser ut på den buss du vill åka med. 

Cykel får inte tas med på tätortsbussar, expressbussar, spårvagnar eller i närtrafiken. En hopfälld minicykel som du på egen hand kan bära i en väska betraktas som bagage och får tas med utan kostnad så länge det följer övriga bestämmelser för bagage. 

På Östgötapendeln kan cyklar tas med under vissa tider dock inte under rusningstid (vardagar kl. 06.00-09.00 och 15.00-18.00). Övriga tider finns det plats för max sex cyklar som placeras i den mittersta vagnen vid stolpar som utrustats med fästningsanordningar. Det är alltid kundvärden som avgör hur många cyklar som får tas med. Avgiften för att ta med en cykel på Östgötapendeln motsvarar priset för en ungdomsbiljett. 

Elcyklar är inte tillåtna ombord, inte heller om cykeln har någon annan typ av motor. 

Kickboard med hjuldiameter under 200 mm får tas med om du bär eller leder den. Större kickboards, kickbikes och minicyklar ska kunna fällas ihop och bäras i väska för att få medföras.

Barnvagn, rollator och rullstol

får tas med utan avgift, men du måste betala biljett för dig själv. För barnvagnar är utrymmet begränsat så var beredd på att vi inte alltid garantera plats.

Ledsagare

får tas med om koderna LEDS eller KLED finns på ditt färdtjänstkort.