Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Pdf-tidtabeller

Hur söker jag efter en pdf-tidtabell?

På sidan för linje- och tidtabellsök, ange numret och klicka sedan direkt på "Sök tidtabell". Du kommer då till linjens egna sida med karta, tidtabell och störningsinformation.

Hur hittar jag alla pdf-tidtabeller för ett specifikt trafikslag?

På sidan för linje- och tidtabellsök, skriv ingenting i fältet för linjenummer utan välj istället vilket trafikslag du är intresserad av (buss, tåg etc.). Klicka sedan på "Sök tidtabell".

Hur hittar jag alla pdf-tidtabeller i en viss kommun?

På sidan för linje- och tidtabellsök, skriv ingenting i fältet för linjenummer utan välj istället vilken kommun och/eller vilket trafikslag du är intresserad av (buss, tåg etc.). Klicka sedan på "Sök tidtabell".

Var hittar jag alla pdf-tidtabeller?

Under sökfunktionen listas alla våra linjer. 

Jag vet inte vilka linjer som kör där jag vill resa. Hur hittar jag rätt pdf-tidtabell?

Använd vår Reseplanerare och sök mellan de platser du vill resa. I Reseplaneraren ser du vilka linjer som kör på den sträckan. 

Varför går inte bussen när det är skollov?

På vissa linjer finns avgångar som vänder sig huvudsakligen mot skolelever. Under skollov är det därför väldigt få som skulle vilja resa just den tiden. Avgångar som bara går under skoldagar markeras med ett S i våra pdf-tidtabeller och avgångar som bara kör under skollov markeras med ett E. Här ser du kommande skoldagar och skollov. Söker du däremot din resa i Reseplaneraren behöver du inte fundera på om det är skollov då enbart aktuella resor visas.

Vad är en cirkatid?

På vissa hållplatser finns avgångstider som kan variera upp till + eller - fem minuter. Dessa kallas för cirkatider och är en uppskattning som gäller vid normala vägförhållanden och ett genomsnittligt antal resenärer. Så här visas cirkatiderna:

  • I tidtabellerna: Ett X
  • I appen: kursiva siffror
  • I reseplaneraren på webbplatsen: ordet ca före avgångstiden

Hur lång tid tar ett bussbyte?

Om du ska byta buss vid en större hållplats eller resecentrum bör du ha en tidsmarginal på minst fem minuter. Byter du på en mellanhållplats som har en cirkatid bör marginalen vara större.