Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Reseplaneraren

Var hittar jag Reseplaneraren?

Reseplaneraren hittar du direkt på webbplatsen förstasida. Du som har en iPhone eller en Android kan även ladda ner vår app som innehåller Reseplaneraren. 

Jag vet inte vad hållplatsen heter?

I Reseplaneraren kan du välja mellan att skriva namnet på en hållplats eller att skriva en gatuadress.

Var hittar jag utökad information om ett reseförslag?

Efter du gjort en sökning visas ett antal förslag på resor som vi tror passar dig. Klicka på den resa som du vill få mer information om. Nu ser du t.ex. var du ska byta, en karta och enkelbiljettpriset för den avgången.

Hur prioriterar jag färre byten före kortare restid?

Som standard söker Reseplaneraren efter de snabbaste resorna. Genom att ändra från ”Kort restid” till ”Få byten” kan du tala om för Reseplaneraren att du kan jag tänka dig en längre restid om det innebär att du slipper byta linje. Det gör du genom att klicka på "Visa fler sökalternativ" som visas efter du fyllt i en startpunkt.

Varför föreslår Reseplaneraren enbart resor från den hållplats som jag skrivit in när det finns andra resor som går snabbare?

När du väljer att söka en resa mellan två hållplatser så visar Reseplaneraren enbart resor mellan just dessa hållplatser. Kan du i början eller slutet på resan tänka dig att gå en kortare promenad om restiden då blir snabbare så måste du aktivt välja det. Det gör du genom att klicka på "Visa fler sökalternativ" som visas efter du fyllt i en startpunkt.

Varför sker inte detta automatiskt?
Anledningen till du aktivt måste göra det valet är för att det inte ska bli otydligt för de kunder som specifikt vill resa från eller till en viss hållplats. Väljer du däremot att skriva in en adress så letar Reseplaneraren bland alla hållplatser i närheten.

Varför är det olika färger som visas för olika linjenummer?

Färgerna används för att visa vad det är för trafikslag. Röd står för tätortstrafik, orange står för tågtrafik och expressbussar och grön står för landsbygdstrafik.

Varför är en av tiderna överstruken?

Är tiden överstruken betyder det att vår prognosmotor beräknar att avgångstiden kommer att ändras. Den nya uppskattade tiden visas istället. Den nya tiden är en uppskattning som kan ändras igen.

Vad innebär en prognostid?

Bredvid avgångstiderna i Reseplaneraren visas en symbol för att hjälpa dig att förstå vad det är för tid som visas. De två symboler som kan visas ser du här:

Som standard visas den planerade avgångstiden som kommer från vårt planeringssystem. De flesta av våra bussar har dock även utrustning som skickar uppgifter till våra system om var de befinner sig på turen. Med hjälp av den informationen försöker vår prognosmotor att beräkna vad den faktiska avgångstiden kommer att bli. Prognosmotorn gör hela tiden nya beräkningar baserat på den information som skickas från fordonet i kombination med historisk data och den prognostid som visas kan därför komma att ändras flera gånger.