Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Östgötatrafiken söker HR-chef

Vill du vara med och utveckla ett affärsintegrerat HR-arbete hos Östgötatrafiken? Du kommer att vara ett viktigt stöd för organisationens chefer och bidra såväl inom affärs- och verksamhetsutveckling som med värdefull HR-kompetens.

Som HR-chef arbetar du strategiskt och operativt och ansvarar för samtliga HR-frågor. HR ingår i staben och är vår stödfunktion som bland annat har till uppgift att strategiskt driva, hålla ihop, utveckla och följa upp HR-frågor kopplat till bolagets övergripande mål. Utvecklingsområden i fokus är strategisk kompetensförsörjning, employer branding och vårt värdegrundsarbete.

Du driver HR-arbetet via HR-rådet tillsammans med ca fjorton chefer. Detta kräver att du har stort intresse för vår affär och verksamhet samt en förmåga att coacha och vara stödjande i HR-arbetet. Det är viktigt att du har en helhetssyn och kan definiera nyckelområden som behöver prioriteras och belysas i våra HR-processer. I ditt dagliga arbete arbetar du självständigt, dels med de formella delarna (till exempel lagkrav, att utveckla policys, processer och rutiner inom HR-området), och dels med att leda och coacha cheferna i sitt arbete.

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet av brett HR-arbete i projektform och inom nätverk. Du har god vana att analysera och tolka resultat som sedan omsätts i praktiken. Erfarenhet och stor kunskap inom arbetsrätt är ett krav. Du har dokumenterad ledarskapsutbildning och erfarenhet av att utbilda och utveckla team. Som HR-chef rapporterar du till vår stabschef och tillhör stabsgruppen, som består av sex personer med olika kompetenser. Du kommer att arbeta nära en HR-assistent som har ansvar för löneredovisning, försäkringar, pensioner och löpande statistik

För att lyckas i rollen behöver du kunna ta hänsyn till det större perspektivet - att kunna se till hela verksamhetens bästa i dina agerande och beslut. Du värdesätter olikheter och tar med detta i beräkningen när du väljer hur du ska handla. Att du lyssnar och är mottaglig för andra och anpassar dig till situationen ser vi som en självklarhet. Du är lugn och tillmötesgående i ditt bemötande och har ett stort intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt genom att sätta upp och hålla tidsramar. Vi ser även gärna att du har ett samhällsintresse och engagemang för kollektivtrafiken.

Östgötatrafiken är ett stabilt bolag och vi värnar om våra medarbetare. Vi arbetar enligt våra tre kärnvärden öppenhet, professionalism och engagemang. För att du ska trivas delar du våra värderingar och attraheras av att arbeta i ett publikt företag där kundens behov står i centrum. Vi erbjuder dig en intressant roll, trevliga kollegor och en trivsam arbetsplats på vårt huvudkontor, som är centralt belägen på Kungsgatan i Linköping. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan! Vi samarbetar i den här rekryteringen med Nordh Consulting AB och du är varmt välkommen att skicka in din ansökan, cv och personligt brev, via länken nedan. Har du ytterligare frågor kontakta vår rekryteringskonsult Susanne Nordh, 070-870 11 08. Din ansökan vill vi ha senast den 13 augusti 2017.

Skicka in din ansökan här