OBS! En uppdatering mellan klockan 10.30 och 17.00 torsdagen den 18 januari påverkar webbutiken! Läs mer här

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Mer info

Enkelbiljett via appen

I tätorterna Linköping, Norrköping eller Motala kan du köpa biljett direkt i din mobiltelefon, via Reseplaneraren i vår app. Biljetten kan köpas i samband med resan men även långt i förväg för att sedan aktiveras när det är dags att resa. Ladda ner appen via App Store eller Google Play.

Pris

  Ord. pris
Vuxen 35:-
Barn/ungdom 25:-
Senior 25:-

Så här köper du biljett i appen

1. Sök en resa inom tätorten i appens reseplanerare. Välj en resa och tryck på knappen ”Köp biljett”. Om knappen inte visas betyder det att det inte går att köpa en biljett i appen för den resa du sökt.

2. Ange ett klockslag för att söka din resa. Detta är inte kopplat till själva biljetten, den gäller alltid från dess att du aktiverar den.

3. Första gången registrerar du dig med ditt mobiltelefonnummer. Du får då en fyrsiffrig engångskod via sms som du anger i appen.

4. Välj vuxen-, ungdom- och/eller seniorbiljett. Du kan köpa upp till tio biljetter för en viss tätort vid samma köptillfälle och även köpa returbiljett direkt. 

5. Betala med betalkort (Mastercard eller Visa) eller med Swish. Om du vill spara ditt kortnummer i appen väljer du en personlig kod som du anger nästa gång du ska köpa en biljett. Om du sedan tidigare registrerat ett betalkort i appen och istället vill betala med Swish klickar du på det inlagda betalkortet. Då får du möjlighet att välja ett annat betalsätt och kan då klicka på Swish. Nu aktiveras din Swish-app och du signerar betalningen med hjälp av ditt Mobila BankID. Har du inte Swish sedan tidigare, vänligen besök getswish.se. 

Observera att du måste ha uppkoppling för att köpa biljett. Ska du resa från en plats där uppkopplingen är dålig kan det vara bra att köpa biljetten i förväg. Själva aktiveringen kan sedan göras offline.

6. Aktivera din biljett innan du börjar resan. Visa biljetten för föraren och spara den sedan under hela resan. Biljetten gäller nu i en timme i hela den tätort du valt. Du kan ha upp till tio aktiverade biljetter samtidigt och på så vis även betala för flera personer.

Använda förköpta biljetter

Om du har köpt biljetter tidigare och vill aktivera en av dem kan du gå direkt till biljettsidan genom att klicka på ”Biljetter” på förstasidan (Android) eller på biljettknappen i högra nedre hörnet (iPhone).